Aanstaande vrijdag is het 96 jaar geleden dat de Caminito del Rey geopend werd door de toenmalige koning: Alfonso XIII. Vanaf 19 mei worden er voorstellingen gehouden waarbij de bezoekers even kunnen terugkeren naar de tijd waarin het pad officieel werd geopend door de koning. Grupo Municipal de Teatro uit Ardales zal deze voorstellingen verzorgen. Voor 18 euro per persoon kun je je inschrijven bij het toeristische bureau van Ardales. Er zijn niet veel plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij. Er zijn twee shows op 19 mei en drie op 20 mei. Er kunnen 125 personen per show deelnemen.

Het pad ligt er goed bij

De Caminito del Rey is uitgegroeid tot een van de best bezochte toeristische trekpleisters in zuid-Spanje. Het pad ligt er tegenwoordig weer goed bij, dat kon niet worden gezegd voor 28 maart 2015. Toen was het namelijk een pad dat alleen door waaghalzen ofwel adrenaline-junkies werd beklommen/bewandeld. Behalve de hoge boetes waren er andere gevaren: namelijk het te pletter vallen in de kloof. Tegenwoordig is het een veilig pad en kan iedereen het lopen. Er is geen klimmen meer bij; het pad is gemaakt van staal en heel veilig.