De plannen liggen er, de financiering is al rond, dat kan toch niet meer misgaan? Het lijkt erop dat de Caminito del Rey een flinke uitbreiding gaat krijgen. Het voorheen gevaarlijkste wandelpad van de wereld moet drie nieuwe wandelroutes en een nieuwe hangbrug krijgen. Dan wordt de route circulair in plaats van lineair en kan men dus weer uitkomen bij het beginpunt. Van bijna 8 kilometer wordt de route dan 14 kilometer.

Nieuwe paden zonder de natuur aan te tasten

De nieuwe paden moeten door de beboste natuur gaan van het natuurpark van los Gaitanes. Er zijn aardig wat gemeenten bij betrokken namelijk die van Ál0ra, Ardales, Valle de Abdalajís, Antequera, Pizarra en Campillos. De coördinatie is nodig omdat het gaat om een groot project. Ingenieurs en ontwerpers zijn eind vorig jaar bezig geweest om te kijken wat er mogelijk is. En dat allemaal zonder de natuur aan te tasten.

Plan van Diputación de Málaga vandaag gepresenteerd

Houten wandelpaden, een nieuwe brug… Er ligt een nieuw plan klaar en vandaag kon de Diputación de Málaga het plan presenteren. Er komen volgens dat plan 3 nieuwe routes en een nieuwe hangbrug (bij Almorchón) die 350 meter lang is. De routes door het bos lopen met splitsingen en al op zo’n manier dat het nemen van een shuttlebus terug niet meer noodzakelijk is. Overigens bestaan sommige wandelpaden al maar door kleine aanpassingen kunnen deze worden opgenomen in de Caminito del Rey.

Vernieuwingen zijn nodig

Volgens de Diputación de Málaga is het nodig om deze vernieuwingen toe te passen. De toeristische trekpleister zal op die manier meer bezoekers kunnen verwerken. Mensen die er al zijn geweest zullen nu terug kunnen komen omdat er nieuwe wandelpaden zijn en de nieuwe hangbrug zal ook een hoogtepunt worden. Als we de Diputación de Málaga kunnen geloven dan ligt de financiering al klaar, de enige die nog goedkeuring moet geven is de Junta de Andalucía. Hopelijk komt deze goedkeuring snel, de plannen kunnen worden verwezenlijkt in iets minder dan een jaar.