De Diputación Provincial de Málaga heeft bekend gemaakt dat het de Caminito del Rey samen met de grotten van Ardales en de Fortaleza de Bobastro heeft ingeschreven voor kandidaatschap van het UNESCO Werelderfgoed. Op deze manier hoopt het nog meer bezoekers te trekken. Nu al bezoeken jaarlijks meer dan 300.000 wandelaars de Caminito del Rey.

Kandidaatschap voor UNESCO Werelderfgoed woensdag gepresenteerd

Aanstaande woensdag 8 mei gaat het het kandidaatschap presenteren. De Caminito del Rey is 4 jaar geleden gerestaureerd en was direct een toeristentrekker. Niet alleen het pad en de geschiedenis van het pad is uniek, ook de flora en fauna is erg divers. Ook de grotten van Ardales zijn vrij uniek, en wel 65.000 jaar oud. Het fort van Bobastro is 4.200 jaar oud. Mocht het lukken dan zal de Andalusië met de Caminito del Rey, het fort en de grotten voor het eerst sinds 2018 weer een nieuw wereldwijd erkend monument erbij krijgen. De laatste was de Kalifaatstad van Medina Azahara. Ook de Hunebedden van Antequera zijn een recent geplaatst bezienswaardigheid op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Andere voorbeelden: Het Alhambra in Granada, het centrum van Córdoba, het nationale park Doñana en het Alcázar in Sevilla.