Hele regio profiteert van Caminito del Rey 26 nov 2019
Sinds de Caminito del Rey zo’n 4,5 jaar geleden werd geopend, is het een van de grootste toeristische trekpleisters in de regio Málaga geworden. Waren het vroeger durfals die het pad ‘beklommen’, tegenwoordig kan iedereen die 8 kilometer kan lopen het pad bewandelen. Het zijn dan ook honderden nationale en internationale bezoekers per dag. Al deze mensen hebben een grote impact op de economie in de omgeving van de Caminito del Rey.

Nieuwe hotels en bedrijven

In 4,5 jaar tijd zijn er 1.000 bedden bijgekomen in hotels, campings, appartementen en bed & breakfasts. Een enorme groei dus, en dat allemaal dankzij deze nieuwe toeristische attractie. Het is allemaal vooral te merken in de dorpen Álora, El Chorro, Ardales, El Burgo en Valle de Abdalajís. Ook is het effect te zien in de rest van de regio rondom de Caminito del Rey. Het gaat niet alleen om bedden maar dus ook om nieuwe banen, nieuwe bedrijven en zelfs andere monumenten profiteren ervan. Sommige mensen combineren een bezoek aan de Caminito del Rey met een bezoek aan het kasteel van Álora. Veel mensen hebben dus profijt van de komst van de Caminito del Rey.

UNESCO Werelderfgoed

De Caminito del Rey heeft officieel een verzoek ingediend om onderdeel te worden van het UNESCO Werelderfgoed, samen met de grotten van Ardales (65000 jaar oud) en de Fortaleza de Bobastro (4200 jaar oud). Dat zou wellicht nog meer bezoekers opleveren, al vraagt men zich af hoe dat allemaal mogelijk is aangezien de limieten van deze drie bezienswaardigheden vrijwel dagelijks worden gehaald. Toch verwacht men dan dat er meer geïnvesteerd zal worden in de regio, alsook in de toegangswegen naar het gebied.