Een paar weken geleden kwam naar buiten dat de Caminito del Rey in Málaga weer open zou gaan op 29 mei. Nu is dit verplaatst naar 12 juni. Echter zal het pad in het begin niet eens op volle capaciteit draaien, en zullen slechts 50% van de kaarten worden verkocht. Ook zal het aantal dagen dat het pad per week open is (3) niet zo hoog zijn als voor de coronacrisis (6).

550 wandelaars per dag zal het pad in het begin van de opstartfase ontvangen. Dit is flink minder dan wat vooraf werd gedacht. Je kunt er terecht op vrijdag, zaterdag en op zondag. Maandag was altijd al een rust en onderhoudsdag, in de maand juni zal de Caminito del Rey ook van dinsdag t/m donderdag gesloten blijven. Op 22 mei zullen de tickets weer in de verkoop gaan.

Op dit moment wordt het hele pad geïnspecteerd. Dit omdat er meer dan 2 maanden lang geen wandelaar zijn geweest.