Voor Nederlanders is Spanje voor de uitbraak van het coronavirus lang gesloten geweest. Althans, je kunt er wel heen maar het is een oranje reisgebied. Dat betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Een weekend in de zon aan de costa del sol met een bezoek aan de Caminito del Rey valt niet onder een noodzakelijke reis. Als je als Nederlander in Spanje woont dan kun je natuurlijk wel in Spanje verblijven, en dan kun je ook naar de Caminito del Rey. Maar wanneer kan de Nederlander die in Nederlander woont nu eindelijk weer op vakantie in Spanje? En nog belangrijker, wanneer kan die persoon weer naar de Caminito del Rey? In dit artikel proberen wij hierop in te gaan.

In november en tot 18 december 2020 was de Caminito del Rey gesloten, nu enkel toegankelijk voor Andalusiërs. Op dit moment (januari 2021) is het open.

Situatie in Spanje: lockdown tot mei 2021

Hoewel de situatie in Spanje in het voorjaar van 2020 heel erg was, hebben ze de ‘spread the curve’ goed toe weten te passen. Dat ging echter gepaard met de strengste lockdown van Europa. Nu nog steeds is er een harde corona aanpak: er is een avondklok tot mei 2021. Dit betekent niet dat je ’s middags niet van het zonnetje kan genieten! Loop buiten wel met een mondkapje op en houd vooral ook afstand. Wil je het land binnenkomen vanuit Nederland dan zul je ook een negatieve PCR test moeten kunnen overleggen, afgegeven maximaal 72 uur voor vertrek.

Houd ontwikkelingen goed in de gaten

Als je eenmaal in Spanje bent dan kun je zeker wel naar de Caminito del Rey. Houd echter de laatste ontwikkelingen in de gaten, vaak gaat een nieuwe serie maatregelen de volgende dag en uiterlijk 2 dagen na de aankondiging al in. Het is daarom ook op eigen risico om de Caminito del Rey te lopen en helemaal om richting Spanje te gaan. Er geldt een oranje reisadvies voor heel Spanje.