Een nieuwe treindienst zal bezoekers deze maand nog rechtstreeks naar de Caminito del Rey brengen, of althans het El Chorro station. Dit station bestaat al langere tijd, maar was tot 20 maart 2023 enkel bereikbaar op de lijn Málaga – Sevilla. Vijf keer per dag gingen deze high-speed treinen en de tijden waren zeker niet optimaal. Daar komt nu verandering in.

De nieuwe treindienst wordt op dit moment getest. De bedoeling is echter dat het vanaf 20 maart 2023 in gebruik wordt genomen. Nu rijden er nog lege treinen, zodat de chauffeurs zich bekend kunnen maken met het spoor, en voor andere testen van RENFE. Het zijn dezelfde treinen als de lokale Cercaninias treinen die al veel langer rondrijden tussen Fuengirola en Málaga, en tussen Málaga en Alora, de Civia-treinen. Het verbindt het treinstation El Chorro-Caminito del Rey dan eindelijk met het netwerk van de Cercaninias treinen.

Er wordt verwacht dat een groot deel van de 300.000 bezoekers van de Caminito del Rey, voortaan met de trein gaan. Nu zijn dit nog busjes van bedrijven, touringcars of gewoon auto’s of huurauto’s van mensen. Een huurauto is nu niet meer nodig om de Caminito del Rey te bezoeken. Veel mensen deden dat nog wel.

Maar liefst 10 miljoen euro wordt er gereserveerd om de nieuwe treindienst in de lucht te houden.