Er zijn verschillende soorten tours te boeken naar de Caminito del Rey. Sommigen beginnen in Málaga, anderen op andere plaatsen aan de Costa del Sol. Weer andere tours zijn inclusief een hapje en een drankje. Kies de tour en koop de tickets voor de Caminito del Rey hier!

De meeste begeleide tours naar de Caminito del Rey hebben dezelfde algemene informatie. Hoewel de tour anders kan zijn en daardoor ook de ervaring, het pad blijft essentieel hetzelfde. Omdat het vooral ‘s zomers heet kan worden is het erg raadzaam om water en zonnebrandcrème mee te nemen. Ook contant geld is erg handig, bijvoorbeeld om nog even een last minute snack te kopen of om het ticket voor de bus terug van €1,60 te betalen.

  • Neem altijd goede wandelschoenen mee.

  • Neem altijd genoeg water mee.

  • Neem altijd contant geld mee.

  • Roken is nergens op het pad toegestaan.

  • Zonnebrandcrème wordt aangeraden.

Met vervoer

De volgende tours zijn de tours met vervoer. Je wordt dus opgehaald vanaf een treinstation in Málaga of een hotel in Torremolinos. Er zijn ook tours mogelijk die beginnen vanaf Fuengirola, Benalmádena, Torremuelle, Torremolinos, Granada en zelfs Sevilla.

Tours zonder vervoer
Huurauto regelen

Dit is de goedkoopste tour met vervoer a €47 per persoon. Je dag begint om 09:30 vanaf station María Zambrano, aan de westelijke kant van het centrum van Málaga. De tour is inbegrepen, inclusief een gids die Engels en Spaans spreekt. Eten en drinken is niet inbegrepen. Je krijgt genoeg tijd om foto’s te nemen onderweg, het tempo ligt aan de groep waarmee je gaat. Rond 15:30 ben je weer terug op het station.

Málaga ophaallocatie: station María Zambrano om 09:30

Boeken

Deze tour kost €49,50 per persoon en ook deze is inclusief vervoer vanuit 10 verschillende locaties. Het is een hele daguitstap waarbij je op de heenweg stopt voor een ontbijt (op eigen kosten), en ook op de terugweg stopt voor wat lokale tapas (inclusief). Het bijzondere aan deze tour is dat je kan worden opgehaald bij wel 10 verschillende locaties in Benalmádena, Fuengirola, Torremolinos en Málaga. Daarom varieert de begintijd. Uiteraard zit een toegangskaart tot de Caminito del Rey ook bij deze tour, net als een gids die verschillende talen spreekt (waaronder Engels en Spaans). In de tour krijg uitleg over bijvoorbeeld waarom El Chorro in het Nederlands ‘de spurt’ betekend.

10 ophaallocaties in Benalmádena, Fuengirola, Torremolinos en Málaga rond 07:00 tot 08:00

Boeken

Deze tour naar de Caminito del Rey kost €90 per persoon. Het is dan wel duurder dan de andere tours, de groepen zijn beperkt in grootte tot maximaal 15 personen. Het begint vroeg want je wordt om 07:30 opgehaald in Granada bij het Mariana Pineda plein. Een toegangsbewijs voor de Caminito del Rey is uiteraard inbegrepen, een lunch is dit niet. De gids neemt je mee over het koningspad, je legt het af in zo’n 2,5 tot 3 uur. De hele tour, inclusief vervoer duurt zo’n 5 tot 5,5 uur.

Granada ophaallocatie: Maria Pineda plein om 07:30

Boeken

Voor €95 per persoon kun je vanuit Sevilla worden opgehaald (check hieronder) voor een dagtrip in de Caminito del Rey. In 2 uur rijd je in een personenbus naar het beginpunt: het dorp Ardales. Je kunt daar een kopje koffie en/of een ontbijtje halen (eigen kosten), om vervolgens aan de wandeling te beginnen. Na 2,5 tot 3 uur lopen kom je aan bij de brug. Verzamel je moed en steek het ravijn over. Je eindigt in de buurt van het dorp El Chorro, en je neemt de bus terug naar het beginpunt. ‘s avonds eindig je in Sevilla.

Sevilla ophaallocaties: 08:45 bij calle Trajano 6, 08:50 bij hotel Don Paco en 09:00 bij calle Rastro 12A

Boeken

Zonder vervoer

De volgende tours zijn de tours zonder vervoer. Je zult dus zelf een huurauto moeten regelen of een auto moeten regelen. Een taxi is voor de meeste mensen te duur aangezien het vanaf Málaga al 60 kilometer is, de meeste taxi’s kosten dan zeker wel €200 retour.

Tours met vervoer
Huurauto regelen

Boeken

Dit is de goedkoopste tour a €18 per persoon. Het vervoer zul je zelf moeten regelen en ook de bus t.w.v. €1,60 is niet inbegrepen. Verder zit er geen eten bij. Wel inbegrepen is natuurlijk een gids en een headset. De gids spreekt zowel Engels als Spaans en je kunt altijd bij hem of haar terecht met aanvullende vragen. De tour duurt slechts 2 uur.

Ontmoet de gids bij de officiële ingang van de Caminito del Rey, verschillende tijden zijn mogelijk.

Boeken

Deze tour kost €29 per persoon. Het vervoer zul je zelf moeten regelen en ook de bus t.w.v. €1,60 is niet inbegrepen. Verder zit er geen eten bij. Wel inbegrepen is natuurlijk een gids en een headset. De gids spreekt zowel Engels als Spaans en je kunt altijd bij hem of haar terecht met aanvullende vragen. Aan het einde van de tour krijg je een drankje.

Ontmoet de gids om 10:30 bij Restaurante El Kiosko, vlakbij de ingang van de Caminito del Rey.

Boeken

Dit is een begeleide tour in de Caminito del Rey met als afsluiter een bezoek en lunch in Cortijo Andaluz a €35 p.p. Om 10:00 begint je daguitstap bij Restaurante El Kiosko, vlakbij het startpunt van de attractie waarvoor je natuurlijk bent gekomen: het koningspad. Met gids leg je deze 8 kilometer af in zo’n 3 uur. Daarna breng je een bezoek aan de Antigua Venta de San Antonio, een postkoetsherberg uit de 18e eeuw. Miguel de Cervantes zou hier gelogeerd hebben. Bekijk de oude stallen en voordat je weer terugkeert krijg je een lunch inclusief 1 drankje in het traditionele restaurant. Je bent weer terug rond 16:00.

Ontmoet de gids om 10:30 bij restaurante El Kiosko, vlakbij de ingang van de Caminito del Rey.

Groepen

De volgende tour is een privé groepsactiviteit. Handig als je met een groep naar de Caminito del Rey wilt. Hoe groter de groep is, hoe goedkoper de prijs is per persoon. De locatie waar je de gids ontmoet is bij een restaurant, vlakbij de ingang van de Caminito del Rey. Je zult het vervoer dus zelf moeten regelen.

Deze activiteit biedt geen ophaal en wegbrengservice, maar het is wel een privé activiteit. De basisprijs is €249 voor 1 persoon, daarna komt er een ongeveer 15 tot 30 euro per persoon bij. Groepen van 4, 6, 8, 10 en 12 personen kosten respectievelijk €78, €62, €52, €47 en €45 per persoon. Mogelijke talen: Engels, Frans, Spaans en Duits. De dag begint bij het restaurant Kiosko dat in het dorpje Ardales ligt. Je krijgt helm en de gids zal beginnen te vertellen over het gebied. Je doorloopt daarna met de groep de Caminito del Rey. Aan het einde zul je de kloof moeten oversteken bij een hangbrug. Hierna zul je langzaam naar beneden lopen en na iets meer dan een half uur lopen kom je aan bij de busstop waar een bus je voor €1,60 zal terugbrengen naar het beginpunt.

Ophaallocatie: 10:00 of 13:30 bij restaurant El Kiosko, Ardales

Boeken
0
Bezoekers per dag
0
Totale kosten van de renovatie (€)
0
Totaal aantal meters looppad