Er zijn verschillende soorten tours te boeken naar de Caminito del Rey. Sommigen beginnen in Málaga, anderen op andere plaatsen aan de Costa del Sol. Weer andere tours zijn inclusief een hapje en een drankje. Kies de tour en koop de tickets voor de Caminito del Rey hier!

De meeste begeleide tours naar de Caminito del Rey hebben dezelfde algemene informatie. Hoewel de tour anders kan zijn en daardoor ook de ervaring, het pad blijft essentieel hetzelfde. Omdat het vooral ’s zomers heet kan worden is het erg raadzaam om water en zonnebrandcrème mee te nemen. Ook contant geld is erg handig, bijvoorbeeld om nog even een last minute snack te kopen of om het ticket voor de bus terug van €1,60 te betalen.

  • Neem altijd goede wandelschoenen mee.

  • Neem altijd genoeg water mee.

  • Neem altijd contant geld mee.

  • Roken is nergens op het pad toegestaan.

  • Zonnebrandcrème wordt aangeraden.

Met vervoer

De volgende tours zijn de tours met vervoer. Je wordt dus opgehaald vanaf een treinstation in Málaga of een hotel in Torremolinos. Er zijn ook tours mogelijk die beginnen vanaf Fuengirola, Benalmádena, Torremuelle, Torremolinos, Granada en zelfs Sevilla.

Dit is de goedkoopste tour met vervoer a €43,20 per persoon. Je dag begint om 08:40 vanaf bij de bushalte vlakbij La Caixa, tegenover el Corte Inglès, aan de Avenida de Andalucia. De tour is inbegrepen, inclusief een gids die Engels en Spaans spreekt. Eten en drinken is niet inbegrepen. Je krijgt genoeg tijd om foto’s te nemen onderweg, het tempo ligt aan de groep waarmee je gaat. De tour duurt inclusief de busrit ongeveer 7 tot 9 uur.

Málaga ophaallocatie: tegenover el Corte Inglès om 08:40

Deze tour kost €49,50 per persoon en ook deze is inclusief vervoer vanuit 10 verschillende locaties. Het is een halve daguitstap van ongeveer 6 uur. Water is inbegrepen, voor het eten moet je zelf zorgen. Je wordt opgehaald bij Calle Heroe de Sostoa 2, bij het treinstation van Málaga. Uiteraard zit een toegangskaart tot de Caminito del Rey ook bij deze tour, net als een gids die verschillende talen spreekt (waaronder Engels en Spaans). In de tour krijg uitleg over bijvoorbeeld waarom El Chorro in het Nederlands ‘de spurt’ betekend.

1 ophaallocatie in Málaga om 08:30

Voor €95 per persoon kun je vanuit Sevilla worden opgehaald (check hieronder) voor een dagtrip in de Caminito del Rey. In 2 uur rijd je in een personenbus naar het beginpunt: het dorp Ardales. Je kunt daar een kopje koffie en/of een ontbijtje halen (eigen kosten), om vervolgens aan de wandeling te beginnen. Na 2,5 tot 3 uur lopen kom je aan bij de brug. Verzamel je moed en steek het ravijn over. Je eindigt in de buurt van het dorp El Chorro, en je neemt de bus terug naar het beginpunt. ’s avonds eindig je in Sevilla.

Sevilla ophaallocaties: 08:45 bij calle Trajano 6, 08:50 bij hotel Don Paco en 09:00 bij calle Rastro 12A

Zonder vervoer

De volgende tours zijn de tours zonder vervoer. Je zult dus zelf een huurauto moeten regelen of een auto moeten regelen. Een taxi is voor de meeste mensen te duur aangezien het vanaf Málaga al 60 kilometer is, de meeste taxi’s kosten dan zeker wel €200 retour.

Dit is de goedkoopste tour a €29 per persoon. Het vervoer zul je zelf moeten regelen. Geen probleem natuurlijk als je over een auto of huurauto beschikt. Je ontmoet de gids bij de noordelijke ingang van de Caminito del Rey, bij het loket. Hij spreekt zowel Spaans als Engels en zal je naar het begin van het pad begeleiden. Verder zit er geen eten bij. Wel inbegrepen is natuurlijk de gids en een toegangskaartje tot het park. Deze tour duurt 2 uur.

Ontmoet de gids bij het loket, verschillende tijden zijn mogelijk.

Let op, ben je met eigen vervoer en zoek je een prijs voor een groep, kijk dan bij groepen.

Dit is een groepsreis in de Caminito del Rey met een vervoer én een picknick in het park (inclusief) voor €60 p.p. De groepen zijn beperkt tot 8 mensen. De duur van deze tour is 6 uur. Om 08:30 begint je daguitstap in het centrum van Málaga. In een busje met airconditioning rijd je vervolgens naar het startpunt van de Caminito del Rey. Deze tour rijdt langs verschillende schilderachtige dorpjes. De gids die in ieder geval Engels spreekt zal vertellen over de flora en fauna, het natuurpark en omringende landschap. Je stopt om foto’s te maken.

Je bewandelt natuurlijk ook de Caminito del Rey en het toegangsticket is natuurlijk inbegrepen. In het park zal er een heerlijke picknick zijn voorbereid met lokale lekkernijen en ook fruit. Na de wandeling brengt het busje je ook weer terug naar het startpunt, in het centrum van Málaga. Je bent weer terug rond 14:00.

Ontmoet de gids om 08:30 achter de corte Ingles in het centrum van Málaga: cafetaria Castaño Oscuro

Groepen

De volgende tour is een privé groepsactiviteit. Handig als je met een groep naar de Caminito del Rey wilt. Hoe groter de groep is, hoe goedkoper de prijs is per persoon. De locatie waar je de gids ontmoet is bij een restaurant, vlakbij de ingang van de Caminito del Rey. Je zult het vervoer dus zelf moeten regelen.

Deze activiteit biedt geen ophaal en wegbrengservice, maar het is wel een privé activiteit. De basisprijs is €249 voor 1 persoon, daarna komt er een ongeveer 15 tot 30 euro per persoon bij. Groepen van 4, 6, 8, 10 en 12 personen kosten respectievelijk €78, €62, €52, €47 en €45 per persoon. Mogelijke talen: Engels, Frans, Spaans en Duits. De dag begint bij het restaurant Kiosko dat in het dorpje Ardales ligt. Je krijgt helm en de gids zal beginnen te vertellen over het gebied. Je doorloopt daarna met de groep de Caminito del Rey. Aan het einde zul je de kloof moeten oversteken bij een hangbrug. Hierna zul je langzaam naar beneden lopen en na iets meer dan een half uur lopen kom je aan bij de busstop waar een bus je voor €1,60 zal terugbrengen naar het beginpunt.

Ophaallocatie: 10:00 of 13:30 bij restaurant El Kiosko, Ardales

0
Bezoekers per dag
0
Totale kosten van de renovatie (€)
0
Totaal aantal meters looppad